Opmaak jobprofiel & interviewscenario

Opmaak jobprofiel & interviewscenario

Opmaak jobprofiel & interviewscenario

De interview consultant

Voor wie?

Recruiters willen tijdens het intakegesprek met de manager het jobprofiel van de kandidaat duidelijk krijgen. Hiring managers zijn vragende partij naar ondersteuning om hun selectiegesprekken te optimaliseren. Talent managers & HR managers willen een uniforme aanpak om de kwaliteit te garanderen.

Inhoud

Methodologie

We voegen jouw kennis van het werk dat moet gedaan worden samen met onze expertise om een goed selectie interview te ontwerpen. We gebruiken beide expertises om tot een gestructureerd selectie interview op maat te komen. Door het proces samen te doen leer je de tools van het CACTUS canvas en kan je het verder zelfstandig gebruiken.

Hoe gaan we concreet te werk

Het is noodzakelijk om de belangrijkste selectiecriteria te kennen voor een baan. Wat is het onderscheid tussen een eis en een wens. Je krijgt hiervan al doende een beeld. Bovendien leren we je hoe een CACTUS interview canvas wordt opgemaakt. Zie onze opleiding CACTUS-interviewen: https://www.schoolforrecruitment.be/aanbod/online-interviewen. Wanneer de selectiecriteria helder zijn dan ontwerpen we de vragen om die criteria helder en zonder bias te kunnen beoordelen tijdens een interview. Eens een CACTUS interview canvas duidelijk is opgemaakt voor een functie wordt het interviewen veel gemakkelijker, optimaler en overdraagbaar naar elkaar toe. Het komt allemaal ten goede van de kwaliteit van het selecteren. Bovendien verbeteren onze vragen de kandidaat ervaring in het selectieproces wat de employer branding ten goede komt.

Goals

Het gebruik van een interview canvas tijdens een selectiegesprek heeft verschillende voordelen. Het interview is sneller, concreter en geeft een grotere voorspelbaarheid dat de geselecteerde kandidaat goed presteert in de baan. Wim Thielemans ontwierp het CACTUS canvas © dat de perfecte steun biedt voor alle gesprekken over werk.

Praktisch

Stappen:

  1. Bekijken van de zelfstudie module (1 uur) “Een CACTUS Job blueprint opmaken”;
  2. Door zelf op een systematische manier de job blueprint voor één van jouw functies op te maken wordt het jobprofiel en worden de selectiecriteria veel duidelijker;
  3. Q&A online sessie (1,5 uur): Advies over de gekozen selectiecriteria;
  4. Aanvullingen en verbeteringen aan jouw job blueprint. Een eerste keuze van selectievragen;
  5. Q&A online sessie (1,5 uur): Advies over de selectievragen. Finaliseren van het CACTUS interview canvas klaar voor het interview en scoring van de kandidaten.

Prijs:

  1. Bekijken van de zelfstudie module (1 uur): 45 Euro (excl. BTW)
  2. Q&A online sessies (3 uur): 395 Euro (excl. BTW)

Voor 440 Euro (excl. BTW) heb je dus jouw job blueprint voor de job en de selectievragen binnen een afgelijnde structuur: het CACTUS interview canvas. Geïnteresseerd, stuur ons een bericht op info@dynamo.be

Als laatste nog dit. Maak je geen zorgen als je het CACTUS interview extra wilt inoefenen. Dat kan tijdens een opleiding of coaching. In onze kalender staan de data van de open opleiding Slim Interviewen. Maar het kan ook als voorbereiding zijn van een in-house opleiding Slim Interviewen. Neem een kijkje op: https://www.schoolforrecruitment.be/aanbod/online-traject-slim-interviewen of op https://www.dynamo.be/kalender.

Contacteer ons »