Schrijven van wervende vacatureteksten

Schrijven van wervende vacatureteksten

Schrijven van wervende vacatureteksten

De interview trainer

Waarom?

Het schrijven van vacatureteksten is vandaag belangrijker dan ooit. Hoe val je nog op tussen de honderdduizenden jobs die openstaan? Waarom zou een kandidaat vandaag voor jouw organisatie kiezen? In deze training leer je hoe je jouw aanbod en wensen op een compacte en aantrekkelijke manier voorstelt. Met de Cactus-methode verzamel je de juiste informatie, tips & tricks uit de journalistiek en communicatie helpen je aan betere teksten.

Voor wie?

Iedereen die vacatureteksten schrijft of laat schrijven voor de organisatie

Doelstellingen

De deelnemers zijn zich na deze opleiding meer bewust van de specifieke informatie die nodig is voor vacatureteksten. Met het Cactus-interview canvas heb je een goede basis voor een gesprek met elke manager.

De nodige zorg zal worden besteed aan het helder en aantrekkelijk formuleren van de vereisten voor de job, de gewenste match met het bedrijf, en dit alles vanuit het perspectief van de doelgroep.

Inhoud Training

Tijdens de oefenworkshop leren we het volgende:

 • Wat maakt een vacature aantrekkelijk? En wat niet?
 • Hoe verzamel ik de informatie met het Cactus canvas?
 • Hoe pas ik mijn vacature aan de doelgroep aan?
 • Hoe omschrijf ik ons aanbod zonder clichés?
 • Hoe krijg ik veel informatie kort en bondig samengevat?
 • Welke tips & tricks kan ik zelf toepassen?

Praktisch

 • Dit is een online training met als nazorg een online 1 op 1 coaching waarin de eigen, vernieuwde vacaturetekst wordt besproken: online (6 uur) + 1 uur coaching (het moment wordt in onderling overleg bepaald).
 • Najaarstraining 2022: 28 oktober van 9u30 tot 16u30 - Voorjaarstraining 2023: 24 maart van 9u30 tot 16u30
 • Schrijf je in via onze kalender
 • Prijs: 795 Euro (excl. 21% BTW) per deelnemer
 • Voor meer info: mail ons op info@schoolforrecruitment.be

De Docent

Karin Swiers is schrijfspecialist. Ze was hoofdredacteur, employer branding specialist, woordvoerder, eindredacteur en verantwoordelijke interne communicatie

Karin Swiers behaalde in 1989 haar master in de Nederlandse taal- en letterkunde aan Rijksuniversiteit Leiden. Het begin van een rijkgevulde en afwisselende carrière. Na tien jaar klimmen op de carrièreladder in de journalistiek stapte ze over naar het senior management van Philips Nederland, waar ze woordvoerder voor was. Bij Siemens in Brussel was ze verantwoordelijk voor de interne communicatie. Ze keerde in België ook terug in de journalistiek, zo werkte ze als eindredacteur op de voorpagina van de krant Het Laatste Nieuws. Na zeven jaar freelance werken voor de employee branding specialist De Facto Image Building, stond ze als hoofdredacteur aan de wieg van MT België. Ze bouwde in zes jaar tijd een succesvol mediaplatform uit voor leiderschap, management en business. Vandaag werkt ze als senior redacteur voor MT/Sprout, de veel grotere broer van MT België.

Waar Karin echter nog het meeste plezier uithaalt, is delen. Niet alleen via haar eigen artikelen, maar ook en vooral met mensen. Daarom geeft ze diverse trainingen voor Dynamo met het accent op de kracht van schrijven.