Certificatie

Certificatie

De interview trainer

Waarom?

Een certificatie geeft een stimulans om voluit te gaan tijdens de opleiding. Het is eigenlijk een oefendag met echte kandidaten tijdens de welke je feedback krijgt over hoe ver je staat met het toepassen van de principes van CACTUS, het attitudegericht interview of het competentiegericht interview. We organiseren deze dag omdat je alleen in deze context echt leert hoe je het moet doen. Zoals leren zwemmen, je moet het bad in.

De geslaagde deelnemers krijgen een waardevol ‘certificaat’. Alleen als je voldoet aan de kwalitatieve standaard behaal je het certificaat. De standaard die haal je gemakkelijk als je naast de opgedane kennis tijdens de opleiding extra oefent. Diegene die het certificaat niet haalt krijgt een getuigschrift van deelname en die weet precies waar er nog kennis en ervaring moet bijgetankt worden om een volgende keer alsnog het certificaat te halen.

Hoe gaan we concreet te werk

Elke deelnemer aan de certificatie doorloopt 3 proeven. Een schriftelijke proef vooraf en een schriftelijke proef tijdens de certificatie waarbij je een uitgeschreven interview decodeert. Het belangrijkste onderdeel bestaat uit het interviewen van een onbekende kandidaat. De collega deelnemers en de trainer volgen dit proces en decoderen mee. Na de oefening kan de interviewer vragen stellen en worden extra tips gegeven. Op basis van de juistheid bij het decoderen behaalt een deelnemer een getuigschrift of het certificaat 1 of 2. Het certificaat geeft een extra motivatie om het geleerde om te zetten inde praktijk. Op deze manier zorgt de opleiding voor een voldoende hoge return on investment. Op 1 dag kunnen maximaal 6 deelnemers worden gecertificeerd.


contacteer ons voor meer info »